Midlertidige ansettelsesforhold er et unntak fra hovedregelen om at alle ansettelser skal være faste. Advokat Nicolay Skarning har skrevet bok om midlertidige ansettelser, og forklarer hovedinnholdet i reglene i denne episoden av Juridisk ABC podcast.

Hovedreglen i arbeidsmiljøloven er at alle ansettelsesforhold skal være faste. Samtidig har 1 av 10 arbeidstakere en midlertidig ansettelse. I denne podcasten ser vi nærmere på bruken av midlertidige ansettelser. Dagens ekspert er Nicolay Skarning i Kvale advokatfirma, som også har skrevet bok om temaet.

 

midlertidige-ansettelserNicolay Skarning er spesialist på arbeidsrett og leder Kvale Advokatfirmas arbeidsrettsgruppe. Han fikk møterett for Høyesterett i 2004 etter to arbeidsrettslige saker. Nicolay har skrevet flere bøker og faglige artikler med hovedvekt på arbeidsrett og prosedyre.

Nicolay har vært dommerfullmektig i både Larvik og Oslo tingrett og leder av Dommerfullmektiggruppen i Norges Juristforbund. Han har lang erfaring fra NHOs arbeidsrettsavdeling og som secondee ved den britiske arbeidsgiverforeningen CBI.

Nicolay Skarning kan nås på

ns@kvale.no
Telefon: 22 47 97 94

 

Boken «sykefravær» kan kjøpes i forlagets nettbokhandel (klikk her).