Hvor går grensen mellom hva pressen kan skrive om personer og hendelser innenfor ytringsfriheten, og hvilken omtale som er ærekrenkende og kan medføre krav om erstatning?

 

I 2014 har det vært to store rettssaker i Høyesterett der privatpersoner har gått til søksmål mot kjente norske aviser – og vunnet. Avisene har blitt idømt flere hundre tusen kroner i erstatninger – i tillegg til at sakene har kostet millioner av kroner i sakskostnader.

Advokat Carl Bore førte disse to store Høyesterettssakene i 2014. Og han vant begge. Carl er derfor den perfekte gjest i denne episoden av Juridisk ABC podcast, der vi ser på jussen i saker om ærekrenkelser og injurierett.

Bli med på en spennende podcast der vi forklarer hva disse sakene dreide sg om, og hvorfor pressen ble felt av Høyesterett. Vi ser også på forholdet mellom Pressens Faglige Utvalg (PFU), og domstolenes vurderinger – og hvordan avgjørelsene fra PFU kan avvike fra de rettslige vurderingene som gjøres av domstolene. Du får også høre hvorfor en erfaren advokat kan være å foretrekke fremfor en PR-rådgiver i en mediestorm.

 

Slik hører du podcasten:

Alternativ 1: Klikk på «play» knappen på bildet / avspilleren under:

 

Alternativ 2. Last ned på iTunes (klikk her)

 

 

Alternativ 3. Finn oss på Stitcher Radio (klikk her)

 

Ytterligere materiale

Dommene vi snakker om i dagenes episode:

Schjenken-saken / Amublansesjåførsaken

Kunda-saken  / Kirurgisaken